Thursday, November 18, 2010

Kamus Cinta

Kpd adik2, kakak2, abg2 kt luar sane yg baru mula2 nk brcinta ni, korg kene tahu rules brcinta. Even nk mengayat org ke ape ke, smuenye ade rules tau. Dn kdg2, ape yg korg ckp, tk same ngn ape yg korg maksudkn. Kdg2, boleh timbul salah fhm melalui ayat2 korg ni. Haisy, bahaya btul. Sometimes, korg boleh timbulkn salah fhm dgn org yg dh jatuh cinta kt korg whether korg sdar atau tidak. Kite kene aware ngn smue bnde ni. Bukn main texting je ikut sedap. Wlaupun rules are to be broken, :p but not in Love context okay? So, ape yg I nk share ngn korg today, mungkin tk semestinye same ngn korg . I cume bgi opinion I based on experiencesssss and.. sebagai seorg PerempUan.. :) Dn ape yg I nk share ni adalah jenis2 perkataan dn juga ayat yg biase korg gunakan bile texting ngn someone. So plis give attention ya :))))

TAKE CARE

1. Take care tau? : Membawa maksud jaga diri baik2. Sbb i sgt care for you. Klau boley, i tk nk u sakit, tk nk ape2 pn jdi kt u. Sbb i actually syg sgt kt u.

2. Take gud care of urself for me : Membawa mksud, jage diri u sepertimane u nk i jage diri i. Klau u tk nk ape2 jdi kt i, u pun kene jage diri u dgn sgt22 baik. Klau u sihat, i pun sihat. :) ( korang! beware ngn ayat ni. ayat ni sesuai utk couple2 je. Klau korg tk de perasaan kt dat someone, jgnlah sekali2 guna ayat nie. Kene jage hati org lain jgk tau )

3. Jage diri leklok : Membawa maksud jage diri u seperfect yg mungkin. ayat ni mungkin lebih kurang same ngn 'take care tau' tp ayat ni lebih bermakna sbb ini dituturkn dlm bahasa kite sndiri, yg lebih meresap dlm jiwa kite. Ayat ni mungkin dikeluarkn oleh org yg betul2 ikhlas trhdp pasangannye. Ini brmaksud pasangannye sgt prihatin dn klau boleh ,tk nk kehilangnnye.

4. Tc : Ini adalah singkatan drpd Take Care. Klau ade smiley slepas 'tc', korg ade hrpn lg utk memiliki org tu. Tp klau juz 'tc' , mybe org tu juz care pd korg sebagai teman biase. Sbb ucapan tc ni actually hnye ucapan biase sblum korg nk separate utk pegi tido dn stop texting. Am i rite?


SAYANG

1. Syg ko jgk : Membawa mksud, i syg u sprtimane u syg i. Sgt bahaye!~ Klau korg tk de prasaan kt org tu, jgn sesekali ckp yg korg syg die. Lainla klu tu bez fwen korg, dn korg mmg tk de prasaan pape pn. Tp, dis is very dangerous utk seorg kwn biase.

2. I sayang u : Membawa maksud, i syg u, dn cinta i pd u sgt suci. I cinta u dlm keadaan i pasrah dn redha. Cuz cinta ni..sgt tulus bg i.

3. I sayang u lebih dari segala2nye : Membawa maksud, u lah satu2nye intan permata di hati i. I tkkn syg org lain lebih dr i syg u. U adalah nyawa i. (Kdg2 kn, sbgai perempuan, i tkut ngn ayat mcm ni. Sbb, ini menunjukkn, yg si laki tu sgt obses dkt pmpuan tu. Obses ni sgt bahaye dlm prcintaan. Tp bgi laki, mungkin jgk die suke ayat mcm ni, sbb bagi die... YES! ak dh brjaye jinakkn pmpuan ni hbis2~ huhu. (mungkin la kan?)

4. Fine, I sayang u. : Membawa maksud, okaylah, jgn mcm ni, i sayang u. (Bahaye! kdg2, seseorng tu trpakse ckp die syg korg jgk, sbb prbuatan korg mcm mendesak die. Die plak nk jage hati korg, so die pn ckplah die syg korg jgk. Hmm,... )


RINDU

1. Miss u already: Membawa maksud, i dh mula rindukn u, wlaupun baru skejap tk text, tapi i dh rindu u byk3.

2. Miss u a lot : Membawa maksud, i rindu u sgt2. (Actually susah nk dgr seorg lelaki ckp kt prmpuan ' i miss u a lot.' Klau stakat 'i miss u' mmg dh slalu dgr. Klau laki ckp i miss u a lot, meaning, he actually really3 means it. )

3. Miss u like crazy : Membawa maksud, i rindu u sgtttt smpai i jdi tk tentu arah klau u tk de. Plis, jgn hilang lg dri i. I syg u, plis be wit me.

4. Miss u : (Ini ayat rindu yg paling simple. So tu je lah kot. )



Okay, dh la tue.. cukup lah dlu 3 prkataan utk hari ni. So, hrp korg pndai2 lah fikir dlu sblum tulis ayat2 yg kdg2 kurang sesuai dn boleh buat org slh fhm. Choose the best word yg best describe ur feelings ya? Gud luck guys :)


4 comments:

  1. hehe... yea. i know WE would like it. :)

    ReplyDelete
  2. hahaha. ape2 ntah. FINE, I SYG U. duhh. nmpk sgt xiklasss

    ReplyDelete